Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τρίτη 24/08/2021

2021-08-23

Αίθριες γενικά καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Τρίτης, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Δεν θα απουσιάζουν ωστόσο κάποιες νεφώσεις από τους ορεινούς όγκους της βορειοδυτικής κυρίως χώρας, με μικρή ωστόσο πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ το μελτέμι στο Αιγαίο θα διατηρηθεί ισχυρό έως πολύ ισχυρό, φτάνοντας τα 6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το πρωί περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια του νομού και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας