Πολύ ισχυρός καύσωνας με θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς Κελσίου - Ο καιρός την Παρασκευή 30/07/2021

2021-07-29

Καλοκαιρινές αλλά και άκρως θερμές καιρικές συνθήκες αναμένουμε στην χώρα μας την ημέρα της Παρασκευής, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνον στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις της τάξεως των 3 με 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει Β κυρίως άνεμος με την ένταση και πάλι να φτάνει στα κεντρικά και νότια τμήματα τοπικά τα 7 Μποφόρ και ίσως πρόσκαιρα το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 26 έως 40 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 43 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 23 έως 43 βαθμούς (δεν αποκλείεται στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας η μέγιστη να ανέλθει στους 44 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 40 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 41 βαθμούς Κελσίου

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας