Πολύ κρύο την νύχτα και το πρωί κυρίως στα βόρεια - Ο καιρός την Παρασκευή 09/04/2021

2021-04-08

Ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας της Παρασκευής, καθώς θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Οι όποιες νεφώσεις θα είναι γενικά περιορισμένες και δεν αναμένεται να δώσουν κάποιο φαινόμενο, παρά μόνο ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα στα πολύ βόρεια ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και στα βόρεια ορεινά της Θράκης, όπου ίσως σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα έως και 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 14 βαθμούς (τοπικά στα βόρεια της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας η ελάχιστη θα πέσει κοντά στους -5 με -6 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από -2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και το πρωί στα βόρεια. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά καλό καιρό, με πρόσκαιρες όμως νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας