Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τετάρτη 29/07/2020

2020-07-28

Διατηρούνται και την Τετάρτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί για άλλη μία ημέρα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θράκης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί με την ένταση κυρίως στις Κυκλάδες να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς (τοπικά στα ενδότερα τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, ο υδράργυρος θα "σκαρφαλώσει" στους 38 βαθμούς), στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς (στα ενδότερα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 40 βαθμών), στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς (τοπικά στην Θεσσαλία και 38 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά αρκετά ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια όμως η μέγιστη θα κυμανθεί έως και 4 βαθμούς πιο κάτω

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βορειότερα του νομού ο υδράργυρος θα ανέβει στους 36 και τοπικά στους 37 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας