Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και λίγες καταιγίδες στα βόρεια - Ο καιρός το Σάββατο 26/06/2021

2021-06-25

Θα παραμείνουν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες σε κεντρική - ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις, πολύ ισχυροί στα Δωδεκάνησα όπου η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 19 έως 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 26 έως 37 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 41 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 25 έως 34 βαθμούς (στο εσωτερικό της νότιας Κρήτης έως 38 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια η μέγιστη τοπικά θα ανέλθει περί τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά θα συννεφιάσει και ενδέχεται να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στο εσωτερικό του νομού τοπικά θα ανέλθει στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας