Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Πέμπτη 30/07/2020

2020-07-29

Παραμένουν και την Πέμπτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών στην χώρα μας καθώς και πάλι η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βουνά της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί ιδιαίτερα στις Κυκλάδες όπου η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 έως 39 βαθμούς, στα δυτικά από 21 έως 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 31 βαθμούς (στην κεντρική και νότια Κρήτη τοπικά η μέγιστη θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 34 με 35 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και τα ανατολικά αρκετά ισχυροί έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς, ωστόσο στα ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 32 βαθμούς και στα δυτικά θα ανέβει πιθανώς μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα βορειότερα όμως η μέγιστη θα "σκαρφαλώσει" στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται τοπικά και λίγο πιο πάνω). 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας