Πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Δευτέρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 03-02-2020

2020-02-02

Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Δευτέρα στην χώρα μας καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή και ο καιρός γενικά καλός. Συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει θα κυλήσει και θα τελειώσει σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνουν και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών κατά διαστήματα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 και πρόσκαιρα στην βόρεια Κρήτη μέχρι 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ και στον Κορινθιακό πιο ενισχυμένοι πιθανώς μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 (τοπικά και 19) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας