Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 04-08-2019

2019-08-03

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή στην χώρα μας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σχεδόν παντού και μόνον νωρίς το πρωί θα έχουμε κάποιες νεφώσεις στην περιοχή του θρακικού κόλπου που ίσως αφήσουν λίγες βροχές σύντομης διάκρειας. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για κάποιο πέρασμα πρόσκαιρων βροχών

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις 5-6Bf. και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο ίσως έως 7Bf. ενώ στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις 5-6Bf.

Ο υδράργυρος σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις 4-5Bf. και το πρωί στα ανατολικά παράκτια πρόσκαιρα μέχρι 6Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Bf. και σταδιακά από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3Bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας