ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-02-2019 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!

2019-07-27

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε στη νότια νησιωτική χώρα ενώ στην βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Παραμένουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες στην θάλασσα του Αιγαίου και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-02-2019

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελ/νησο περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης έως και τα παραθαλάσσια τμήματα. Στην ανατολική και νότια θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελ/νησο περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά παραθαλάσσια αλλά και μέτριας έντασης χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (ενδεικτικά: ανατολική Θεσσαλία >100-150μ. κεντρική Στερεά >150-200μ., ανατολική Στερεά >300μ., βορειοανατολική Πελ/νησο >400-450μ.) Τέλος στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τοπικά στα Δωδεκάνησα θα έχουμε σοβαρή κακοκαιρία με αξιόλογες βροχές που κατά διαστήματα θα παρουσιάζουν σημάδια υψηλής έντασης ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης από τα 900μ. και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΑΒΑ διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 6-7bf. και στο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις πολύ ισχυροί 7-8bf.

Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -4 έως 7 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου (στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 7 βαθμούς Κελσίου).

Στην Αττική την Δευτέρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά - παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από τα 400-500μ. και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις εντάσεως 6-7bf. και στα βορειοανατολικά έως 8bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις που το πρώτο μισό της ημέρας ενδέχεται να δώσουν πολύ τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3-4bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια πρόγνωσης - άρθρου: Ιωάννης Μπουσάκας