ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-24

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο στην χώρα μας με αυτήν να είναι ουσιαστικά χωρισμένη σε 2 τμήματα. Το ένα τμήμα θα αφορά την κεντρική και ανατολική χώρα όπου ο καιρός θα είναι σχετικά καλός και το άλλο θα αφορά την βόρεια και την δυτική χώρα όπου εκεί αναμένεται μια νέα σοβαρή κακοκαιρία. Πιο αναλυτικά λοιπόν, η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με άσχημο καιρό στην δυτική Ελλάδα καθώς ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας θα έχουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάζουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της Ηπείρου ενώ γρήγορα μέχρι και τις πρωινές ώρες αυτές οι βροχές θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν στο κεντρικό Ιόνιο, σε ολόκληρη την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία (κυρίως τα κεντρικά και δυτικά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος), την δυτική Στερεά Ελλάδα και πιθανώς τα βορειοδυτικά τμήματα της Πελ/νησου. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις παραπάνω περιοχές, ενώ θα επεκταθούν μέχρι και την κεντρική και πιθανώς ανατολική Στερεά Ελλάδα όμως πολύ πιο εξασθενημένα. Από αργά το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί πλέον κυρίως στην δυτική Ελλάδα (πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα την κεντρική Στερεά Ελλάδα θα συνεχίσουμε να έχουμε κάποια φαινόμενα) ενώ μέχρι το βράδυ το βόρειο και κεντρικό Ιόνιο καθώς και τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. και στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. (στα Δωδεκάνησα θα έχουμε βορειοδυτικό με την ίδια ένταση). 

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 - 20 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 13 - 21 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 - 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 - 26 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 - 26 βαθμούς Κελσίου.