ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-26

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός την αυριανή ημέρα στην χώρα μας σε γενικές γραμμές. Πιο συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, όμως εξαίρεση θα αποτελέσει η Θράκη, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τα βορειοδυτικά τμήματα της Εύβοιας. Σε αυτές τις περιοχές στην αρχή της ημέρας θα έχουμε πυκνή συννεφιά και θα εκδηλώνονται βροχές αξιόλογης έντασης μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στην κεντρικοανατολική Μακεδονία και Θράκη θα σταματήσουν σταδιακά, θα επιμείνουν όμως σε ανατολική Θεσσαλία και βόρεια Εύβοια πιο εξασθενημένα όμως μέχρι και τις βραδινές ώρες. Πιθανότητα για κάποιες βροχές έχει και η κεντρική Στερεά Ελλάδα ενώ αργά το βράδυ κάποιες βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην νοτιοδυτική Πελ/νησο και πιθανώς στην βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. και στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6b. που σταδιακά προς το μεσημέρι και έπειτα θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα αγγίξουν πιθανώς τα 8b.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 11 - 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 - 21 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 - 22 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 - 25 βαθμούς Κελσίου.