ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12/2017

2019-07-27

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα στην χώρα μας. Αυτή η συννεφιά το πρώτο μισό της ημέρας αναμένεται να δώσει κάποιες βροχές μέτριας έντασης στα δυτικά και κυρίως στο κεντρικό (και αργότερα στο νότιο) Ιόνιο, στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς επίσης και στο κεντροβόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (>400μ.) ενώ στα υπόλοιπα βόρεια >500-600μ.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο εντάσεως 4-5b. και στο Αιγαίο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το βράδυ σταδιακά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5b.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στην βόρεια χώρα όπου και θα κυμανθεί από -1 - 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 3 - 8 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 - 14 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 15 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 - 16 βαθμούς Κελσίου. Από αργά το απόγευμα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει εκ νέου σημαντική πτώση στα βόρεια και αργά το βράδυ και στα κεντρικά.