ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-02-2017

2019-07-27

Άστατος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας με συννεφιασμένο ουρανό και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στο ξεκίνημα αυτής, ο καιρός θα είναι άσχημος κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Θράκη και πιθανώς την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα και πιθανώς το κεντρικό Ιόνιο με βροχές εντονότερες σε Αιγαίο και Θράκη αλλά πρόσκαιρες. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να έχουμε και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στην βόρεια Θράκη (>300μ.) αλλά πολύ πρόσκαιρες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει αρκετά καλά με λίγες νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ και στις περιοχές όπου θα έχουν επηρεαστεί από τα φαινόμενα μέχρι και το μεσημέρι θα πρέπει ο καιρός να έχει βελτιωθεί. Πάντως δεν αποκλείονται λίγες μπόρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς μέχρι και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. και στο Αιγαίο μεταβλητοί με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4-5b.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 - 10 βαθμούς, στην δυτική χώρα από 1 - 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 15 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 - 16 βαθμούς Κελσίου.