ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11/17

2019-07-27

'Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στην δυτική χώρα όπου νώρις το πρωί έως και τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα σταματήσουν. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται για λίγο το μεσημέρι στα πολύ νότια τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα την Εύβοια και τα βορειοανατολικά της Πελ/νησου. Ο πιο άσχημος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στην Θράκη, ολόκληρο το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα καθώς εκεί από τις πρώτες και όλας πρωινές ώρες έως και το βράδυ αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Θράκης και σταδιακά και στα ημιορεινά του Έβρου και της Ροδόπης. Πολύ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς στην Φλώρινα νωρίς το πρωί. Λιγότερα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες που ίσως επηρεαστούν το μεσημέρι και το απόγευμα από τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια των Κυκλάδων ενώ πολύ καλύτερος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη.

Ενισχυμένος ο βορειοδυτικός άνεμος στο Ιόνιο που θα φτάνει τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αναμένονται αρχικά βόρειοι και σταδιακά βορειοδυτικοί άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει σταδιακά τα 7 και πολύ τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 - 10 βαθμούς, στα δυτικά από 7 - 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 - 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 - 17 βαθμούς Κελσίου και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 15 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα πάντως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα πέσει περαιτέρω και την νύχτα θα κάνει τσουχτερό κρύο ιδιαίτερα στα ορεινά και ημιορεινά με θερμοκρασίες κάτω από το 0 και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.