ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

2019-07-24

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την αυριανή ημέρα στην χώρα μας αν και για άλλη μία ημέρα δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις σε αρκετές περιοχές. Έτσι λοιπόν στην αρχή της ημέρας ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος στην βόρεια Ελλάδα με λίγες μόνο νεφώσεις ενώ αντίθετα στα κεντρικά και νότια τμήματα η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις που στα δυτικα και τα νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα στην δυτική Στερεά Ελλάδα και την νοτιοδυτική Πελ/νησο θα είναι αρκετά πυκνές και δεν αποκλείεται για λίγο να εκδηλωθούν κάποια πολύ ασθενή φαινόμενα και τοπικά κυρίως στην νοτιοδυτική Πελ/νησο. Από κει και έπειτα μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πρέπει να επιμείνουν μόνο στην νοτιοδυτική Πελ/νησο ενώ κάποιες νεφώσεις αναμένεται να σχηματιστούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες βροχές στα βόρεια ορεινά τμήματα κυριώς στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν μέχρι και τις βραδινές ώρες όμως η συννεφιά θα επιμείνει. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει πολύ καλά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 2-3b. και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 5b. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 - 23 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 11 - 25, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 - 24 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 - 23 βαθμούς Κελσίου, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 - 26 βαθμούς Κελσίου.