ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/17

2019-07-27

Κακοκαιρία αναμένεται να έχουμε σε γενικές γραμμές την αυριανή ημέρα στην χώρα μας. Ήδη από την αλλαγή της ημέρας προς την Δευτέρα θα πρέπει να εκδηλώνονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο. Πολύ γρήγορα μέχρι και νωρίς το πρωί τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα ενώ σταδιακά στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενούν. Μέχρι και το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα πρέπει να εκδηλώνονται σε ολόκληρο το Αιγαίο. Μέχρι και αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σχεδόν παντού παρ'όλα αυτά στα δυτικά θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές μπόρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας και δεν αποκλείεται για λίγο να σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενής έντασης στην πόλη της Φλώρινας το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο βόρειο Ίονιο 7b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7b. σταδιακά όμως θα στραφούν σε πιο δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενίσουν λίγο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση στην βόρεια Ελλαδά όπου αν και θα προλάβει να φτάσει το μεσημέρι τοπικά τους 10 βαθμούς (κυρίως στην Χαλκιδική) πολύ γρήγορα προς το απόγευμα θα πέσει σημαντικά και δεν θα ξεπερνά τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου (το κρύο θα είναι πιο έντονο στην βορειοδυτική χώρα και λιγότερο στην βορειοανατολική). Στα δυτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 - 13 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 - 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 - 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 15 βαθμούς Κελσίου.