ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-24

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την αυριανή ημέρα στην χώρα μας με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος αυτής. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν η ημέρα αύριο αναμένεται να ξεκινήσει με αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Εξαίρεση θα αποτελέσει η δυτική Ελλάδα όπου τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και πιθανώς της βορειοδυτικής Πελ/νησου να έχουμε πρόσκαιρες βροχές ασθενής έως και μέτριας έντασης. Παρ'όλα αυτά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί ενώ από το μεσημέρι και μετέπειτα κάποιες μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της δυτικής κυρίως χώρας ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε πολύ καλό καιρό με λίγες μόνο νεφώσεις στην βόρεια Ελλάδα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις που μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4b. ενώ στο νότιο Ιόνιο θα πνέει ένας βορειοδυτικός άνεμος καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο νότιο κομμάτι αυτού οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι με ένταση όχι πάνω από 3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 - 27 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 14 - 27 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 - 30 (πιθανώς τοπικά και 31) βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 - 27 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 - 27 βαθμούς Κελσίου.