ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

2019-07-27

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας την αυριανή ημέρα. Έτσι λοιπόν αν και νωρίς το πρωί έως και τις προμεσημβρινές ώρες θα πρέπει στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να εκδηλωθούν βροχές μέτριας έντασης και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, εντούτοις τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα πολύ ορεινά τμήματα και αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πιο αυξημένες στο ανατολικό Αιγαίο που ίσως δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες στα πιο ανατολικά τμήματα (όσο πιο κοντά με την Τουρκία τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα για κάτι πιο αξιόλογο).

Πρόσκαιρη εξασθένιση των ανέμων σε Ιόνιο και Αιγαίο που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν στα 4-5b.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 - 13 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 3 - 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 - 16 (τοπικά 17) βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 - 18 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 - 19 βαθμούς Κελσίου.