ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-03-17, ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!!!

2019-07-27

Νεφελώδης αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας την αυριανή ημέρα χωρίς πάντως να λείπουν τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Έτσι λοιπόν η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά ενώ στην κεντρική Ελλάδα θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να έχουμε κάποιες βροχές μέτριας έντασης που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Σταδιακά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις από τα δυτικά χωρίς όμως να δίνουν το οποιοδήποτε φαινόμενο μέχρι και το τέλος της ημέρας ενώ αυτές οι νεφώσεις θα επεκτείνονται ολοένα και ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΔ διευθύνσεις που αργότερα θα στραφούν σε Δ με ένταση 3-4b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις εντάσεως 4-5b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική Ελλάδα από 7 - 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 - 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 - 17 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 17 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά το τριήμερο Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη φαίνεται ότι θα έχουμε μια σοβαρή μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν ολόκληρη την χώρα. Τα φαινόμενα σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν να ξεκινάνε από το ξημέρωμα της Τρίτης και από τα δυτικά καθώς σταδιακά θα επεκτείνονται ανατολικότερα, ενώ η λήξη θα γίνει την Παρασκευή μετά το μεσημέρι. Παρ'όλα αυτά επειδή τα φαινόμενα δείχνουν να είναι εξαιρετικά ισχυρά και μεγάλης διάρκειας καλό θα είναι να παρακολουθείτε τα καθημερινά άρθρα πρόγνωσης καιρού για πλήρη ανάλυση. Για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει θα αναρτηθεί άρθρο. Καλή εβδομάδα σε όλους!!!