ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-22

Ανοιξιάτικος θα είναι την αυριανή ημέρα ο καιρός σε γενικές γραμμές σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την ηλιοφάνεια να επικρατεί. Αραιές νεφώσεις θα έχουμε μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά άνευ σημασίας καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Η υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας κυρίως στην βόρεια χώρα. Σημαντική εξαίρεση αποτελεί η δυτική και κυρίως βορειοδυτική χώρα. Εκεί η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ βαριά συννεφια η οποία αρχικά θα δίνει ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά της Ηπείρου. Μέσα στην ημέρα αυτή συννεφιά θα πρέπει να έχει πυκνώσει ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα μετά το μεσημέρι στο βόρειο και πιθανώς κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία να εκδηλώνονται έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες ενώ μέχρι το απόγευμα - βράδυ βροχές και καταιγίδες θα έχουμε μέχρι και την κεντρική Μακεδονία την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελ/νησος. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά παντού από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 5-6b. και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενώ στα ηπειρωτικά η ένταση δεν θα ξεπερνά τα 3-4b. Από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως 3-4b. ενώ στο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά δεν θα αλλάξει κάτι.

H θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κυρίως. Έτσι λοιπόν στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 - 18 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική Ελλάδα από 8 - 18 βαθμούς Κελσίου (με την εκδήλωση των φαινομένων η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 4 - 5 βαθμών Κελσίου), στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 7 - 23 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 - 18 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από επίσης 10 - 18 βαθμούς Κελσίου.