ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-23

Βαρυσυννεφιά αναμένεται να έχουμε σε γενικές γραμμές σε ολόκληρη την χώρα ενώ αυτή θα είναι πιο πυκνή στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικα. Πιο συγκεκριμένα η αυριανή ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχές στην δυτική και βόρεια Ελλάδα με κάποιες ασθενείς έως και μέτριας έντασης χιονοπτώσεις (<1200μ. στην δυτική Ελλάδα, <800μ. στην κεντρική και δυτική Μακεδονία και <400μ. στην Θράκη). Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία με έντονες βροχές και πολύ ισχυρές καταιγίδες στην Θεσσαλία (κυρίως το νότιο τμήμα αυτής) καθώς επίσης ισχυρές βροχές αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Πελ/νησος, το βόρειο κομμάτι των Κυκλάδων (εκεί τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται το πρώτο μισό κυρίως της ημέρας παρ'όλα αυτά θα εκδηλώνονται φαινόμενα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας) και την Κρήτη (εκεί τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά). Τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα και θα σταματήσουν πολύ αργά το βράδυ. Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής χώρας (<800-1000μ. κατά μέσο όρο).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. στο Αιγαίο επίσης από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7-8b. (προσοχή ειδικά στο βόρειο Αιγαίο εκεί οι ριπές αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και τα 9b.). Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 2-3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 2 - 14 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική Ελλάδα από 7 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 7 - 10 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 - 15 βαθμούς Κελσίου.