ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

2019-07-27

Άστατος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας την αυριανή ημέρα. Συγκεκριμένα πολύ νωρίς το πρωί αναμένεται να έχουμε κάποια φαινόμενα στην δυτική χώρα ως συνέχεια των σημερινών φαινομένων και για πολύ λίγο θα καταφέρει να χιονίσει σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα στην δυτική Μακεδονία (>300μ.) και στα ορεινά αλλά και ημιορεινά της Ηπείρου. Βροχές και καταιγίδες αρκετά αξιόλογες αναμένεται να εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη με χιονοπτώσεις στα ορεινά των περιοχών αυτών. Σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές ο καιρός θα έχει βελτιωθεί έως και τις προμεσημβρινές ώρες με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και εκεί όμως μέχρι το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί ο καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές η ημέρα θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με αρχική ένταση 5-6b. που σταδιακά θα πέσει και στο Αιγαίο από αρχικά ΝΔ διευθύνσεις 5-6b. που σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση μόνο στην βόρεια Ελλάδα όπου και θα κυμανθεί από -4 - 8 βαθμούς Κελσίου (μόνο στην Θράκη ίσως φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου), στην δυτική χώρα από 0 - 12 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο όχι πάνω από 7-8 βαθμούς) στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 - 14 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 - 17 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 - 17 βαθμούς Κελσίου.