ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-23

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Πιο συγκεκριμένα ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κάποιες βροχές ασθενής έντασης στην βορειοανατολική Ελλάδα ενώ στην κεντρική και δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Θεσσαλία και κυρίως στο ανατολικό κομμάτι αυτής καθώς και στις Σποράδες. Κάποιες καταιγίδες αναμένονται στο ξεκίνημα της ημέρας και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην βορειοανατολική Πελ/νησος αλλά εκεί τα φαινόμενα θα έχουν πολύ τοπικό χαρακτήρα και θα εντοπίζονται στα ορεινά. Ακριβώς η ίδια κατάσταση θα επικρατεί και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την μόνη διαφορά την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες αλλά και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (Πέλλα, Πιερία, Ημαθία) θα συνεχίζουν να είναι πολύ έντονα και γενικά εκεί την αυριανή ημέρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς αναμένεται να πέσει πολύ βροχή. Το απόγευμα και το βράδυ θα συνεχίσουν οι πολύ έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες αυτήν την φορά σε ολόκληρη την Θεσσαλία ενώ βροχές αξιόλογης έντασης αναμένονται και σε ολόκληρη την Μακεδονία. Αργά το βράδυ κάποιες βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλα υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας (>1200μ.) αλλά θα είναι πάρα πολύ πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από αρχικά νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 2-3b. που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. καθώς στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως αρχικά 5-6b. και σταδιακά θα φτάσουν ακόμα και τα 8 και πιθανώς και τα 9b. Στην ηπειρωτική χώρα οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 3-5b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 - 13 βαθμούς Κελσίου (σε περιοχές όπου θα έχουμε φαινόμενα δεν πρόκειται να πάει πάνω από 7-8 βαθμούς Κελσίου), στην δυτική Ελλάδα από 7 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 8 - 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 19 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 20 βαθμούς Κελσίου.