ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-26

Γενικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός στην χώρα μας την αυριανή ημέρα με την ηλιοφάνεια να επικρατεί σε πολλές περιοχές, παρ'όλα αυτά δεν θα λείψουν και κάποιες νεφώσεις. Έτσι λοιπόν αύριο η ημέρα θα ξεκινήσει αρχικά καλά σε ολόκληρη την χώρα με ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις να αναπτύσσονται αρχικά στην βορειοδυτική και εν συνεχεία στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα. Γρήγορα αυτές οι νεφώσεις θα πρέπει να πυκνώσουν αρκετά και προς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες βροχές και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα αυτά θα μεταφερθούν μέχρι και το κεντρικό Ιόνιο και πιθανώς τα δυτικά παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι και το βράδυ, βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται και στην βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ενώ σταδιακά τα φαινόμενα στην δυτική χώρα θα παρουσιάσουν ύφεση. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει αρκετά καλά με λίγες μόνο νεφώσεις πιθανώς πιο αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. Στο Αιγαίο οι ανέμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 5b.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 - 22 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 12 - 26 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 - 27 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 - 28 βαθμούς Κελσίου (το 28αρι ισχύει για το εσωτερικό της Κρήτης, στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 - 27 βαθμούς Κελσίου.