ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

2019-07-24

Πολύ καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο αυριανός καιρός σε ολόκληρη την χώρα με την ηλιοφάνεια να επικρατεί και κάποιες λίγες συννεφιές να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο χωρίς το οποιοδήποτε φαινόμενο. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα συνεχίσει να είναι πολύ καλός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά φαίνεται πως θα αρχίσει να συννεφιάζει σιγά σιγά στα δυτικά καθώς ένα σύστημα βροχοπτώσεων πλησιάζει απο τα νοτιοδυτικά της Σικελίας χωρίς όμως να καταφέρνει να επηρεάζει την χώρα μας και το μόνο που θα κάνει είναι να καλύψει τον ουρανό με κάποιες νεφώσεις κυρίως στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο ενώ κάποιες συννεφιές αναμένονται και στην βορειοανατολική χώρα (ανατολική Μακεδονία και Θράκη). Τις απογευματινές και βραδινές ώρες οι νεφώσεις στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο θα πυκνώσουν και υπάρχει μια πολύ μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχοπτώσεων στα πολύ νοτιοδυτικά τμήματα της Πελ/νήσου και για πολύ λίγο. Μικρή πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών φαινομένων έχει και η βορειοανατολική χώρα αλλά μόνο στα ορεινά αυτής. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει μέχρι και το τέλος της ημέρας με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 2-3b. ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. και τοπικά πολύ νωρίς το πρωί έως και 6b.

Η θερμοκρασία σε καθαρά φθινοπωρινά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 - 23 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 10 - 25 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 - 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 - 23 βαθμούς Κελσίου, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 - 25 βαθμούς Κελσίου.