ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2017 ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-02-2017

2019-07-27

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην περιοχή μας καθ'όλη την διάρκεια της αυριανής ημέρας. Αυτή η συννεφιά τις πρωινές ώρες θα πρέπει να δώσει βροχές ασθενούς ή και μέτριας έντασης σε όλη την βόρεια Ελλάδα, την δυτική χώρα, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο και ίσως το δυτικό τμήμα των Κυκλάδων. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα στην βόρεια Ελλάδα θα έχουν την τάση να εξασθενούν και να σταματούν ενώ αντίθετα η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά Ελλάδα θα συνεχίσουν να δέχονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης. Παράλληλα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελ/νησου δεν αποκλείεται τις βραδινές ώρες να έχουμε λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα το κλείσιμο της ημέρας θα μας βρει όπως και η αρχή αυτής, δηλαδή με συννεφιασμένο ουρανό. Την Καθαρά Δευτέρα σε γενικές γραμμές περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές τις χώρας μας με την συννεφιά πάντως να επιμένει σε αρκετές περιοχές και να δίνει τοπικές βροχές πιθανώς με την μορφή μπόρας κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά πολύ μικρής διάρκειας όμως. Μάλιστα προς το απόγευμα η συννεφιά σταδιακά θα πρέπει να διαλύεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις εντάσεως 5-6b. αλλά μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε Α με μικρή εξασθένιση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. Την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από Α διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. που σταδιακά μέσα στην ημέρα θα στραφουν σε ΒΑ και θα εξασθενήσουν ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από ΝΑ εντάσεως 3-4 (το νότιο τμήμα) και απο ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση (το κεντρικό και βόρειο τμήμα).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το 2ημερο αυτό και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 - 12 βαθμούς στην βόρεια Ελλάδα, στην δυτική χώρα από 6 - 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 - 17 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 17 βαθμούς Κελσίου. Την Καθαρά Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα κατα 3-4 βαθμούς περίπου.