ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-24

Πολύ καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα με αίθριο καιρό και πολύ λίγες νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Το μεσημέρι θα συνεχίσει να είναι πολύ καλός ο καιρός με κάποιες νεφώσεις μόνο στην κεντρική Μακεδονία άνευ όμως σημασίας ενώ σταδιακά θα αρχίσει να συννεφιάζει στην βορειοδυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο αλλά και τα δυτικά της Ηπείρου. Το βράδυ οι νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο θα αυξηθούν και αργά την νύχτα δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες βροχές ασθενής αρχικά έντασης. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. ενώ στο νότιο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. (στο βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι που αργότερα θα στραφούν σε βοριάδες).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 - 21 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 7 - 24 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 - 25 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 - 25 βαθμούς Κελσίου, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 - 27 βαθμούς Κελσίου.