ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

2019-07-27

Στην ανατολική και νότια χώρα και συγκεκριμένα στην νοτιοανατολική Θεσσαλία την κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελ/νησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε σχετικά καλό καιρό με νεφώσεις πάντως κατά διαστήματα που ίσως δώσουν πρόσκαιρες ψιχάλες στα Δωδεκάνησα χωρίς όμως τίποτα το ιδιαίτερο. Στην βόρεια χώρα αύριο περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσει ο Έβρος που η πιθανότητα βροχής είναι πολύ μικρή και κυρίως στα ορεινά. Τώρα όσον αφορά την δυτική Ελλάδα εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Συγκεκριμένα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα στο Ιόνιο (κυρίως το κεντρικό και βόρειο), την Ήπειρο, την Θεσσαλία (κυρίως τα κεντροδυτικά τμήματα) την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Μακεδονία αναμένονται έντονες έως πολύ έντονες βροχές και πολύ ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους (θύελλα) ενώ δεν φαίνεται βελτίωση του καιρού έως και τις βραδινές ώρες. Να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο πλυμμηρικών φαινομένων λαμβάνει μεγάλες πιθανότητες!!!

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί εντάσεως 6-7 και τοπικά 8b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 7-8b.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 - 14 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 10 - 15 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο όχι πάνω από 11 βαθμούς Κελσίου), στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 - 21 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 - 19 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 - 20 βαθμούς Κελσίου.