ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-23

Συννεφιασμένος αναμένεται να ξεκινήσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας η αυριανή ημέρα. Πιο συγκεκριμένα νεφώσεις θα έχουμε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια στην δυτική και κεντρική χώρα ενώ λιγότερες νεφώσεις θα έχουμε στην βόρεια Ελλάδα και σχεδόν πλήρης απουσία νεφώσεων στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυτές οι νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας είναι πιθανό να δώσουν κάποιες ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχοπτώσεις μόνο στην δυτική Ελλάδα, αλλά αυτές θα είναι τοπικές και μέχρι το μεσημέρι θα έχουν περιοριστεί στα ορεινά και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. στο Αιγαίο από αρχικά νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ηπειρωτικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κατά κύριο λόγο διευθύνσεις εντάσεως 2-3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 - 17 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 5 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 6 - 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 18 βαθμούς Κελσίου.