ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

2019-07-24

Με πολύ καλές κατά μέσο όρο καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει ο μήνας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και έτσι φαίνεται πως θα τελειώσει με λίγες νεφώσεις μόνο τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά άνευ σημασίας. Εξαίρεση αποτελεί η βόρεια Ελλάδα καθώς το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε κάποιες πυκνές νεφώσεις οι οποίες θα καταφέρουν να δώσουν κάποιες μπόρες στην Μακεδονία και αργότερα στην Θράκης αλλά τα φαινόμενα πέρα από το γεγονός οτι θα είναι πολύ πρόσκαιρα θα έχουν πολύ τοπικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται η εκδήλωση κάποιων καταιγίδων στις περιοχές αυτές. Το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. (στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6b.) ενώ στα ηπειρωτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί όχι πάνω από 3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 - 36 βαθμούς Κελσίου (κατά την διάρκεια της εκδήλωσεις των τοπικών φαινομένων η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση της τάξεως των 6-8 βαθμών), στην δυτική χώρα από 18 - 35 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 19 - 37 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 - 32 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 - 34 βαθμούς Κελσίου.