ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

2019-07-27

Χειμωνιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό το καιρού την αυριανή ημέρα στην χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές στα περισσότερα τμήματα, τους ισχυρούς ανέμους, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι λοιπόν η ημέρα αύριο θα ξεκινήσει άσχημα καθώς ήδη από νωρίς το πρωί θα εκδηλώνονται βροχές αξιόλογης έντασης σε ολόκληρο το Ιόνιο και ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Εξαίρεση αποτελούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Αιγαίο (μόνο στα δυτικά θαλάσσια τμήματα του Αιγαίου υπάρχει το ενδεχόμενο βροχής), καθώς επίσης και η Κρήτη. Εκεί ο καιρός θα είναι καλύτερος με αρκετές όμως νεφώσεις κατά διαστήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση στις ίδιες περιοχές μέχρι και αργά το απόγευμα όπου σταδιακά ο καιρός θα βελτιώνεται. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας >1200μ. και της κεντρικής χώρας ?1300-1400μ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο θυελλώδεις από ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7-8b. και πιθανώς 9b. ενώ στο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7-8b.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 - 11 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 8 - 13 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 - 13 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 - 18 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 - 23 βαθμούς Κελσίου.