ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016...ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

2019-07-24

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στην χώρα μας η οποία ουσιαστικά θα είναι χωρισμένη σε 2 τμήματα. Πιο συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Αυτές οι νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες αναμένεται να είναι αυξημένες στην βορειοδυτική Ελλάδα και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες βροχές ασθενείς κατά βάση. Παρ'όλα αυτά όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην στην δυτική χώρα. Έτσι λοιπόν μέχρι και λίγο πριν από το μεσημέρι αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία με πολύ έντονες βροχές ισχυρές καταιγίδες σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, την 'Ηπειρο (αρχικά τα παράκτια τμήτατα του γεωγραφικού διαμερίσματος και εν συνεχεία και στις υπόλοιπες περιοχές), την δυτική Στερεά Ελλάδα μέχρι και την βορειοδυτική Πελ/νησο ενώ δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις αλλά και ισχυρές ριπές ανέμων. Μέχρι και εκείνο το διάστημα η υπόλοιπη χώρα δεν θα έχει κάποια αλλαγή του καιρού ενώ θα πρέπει να συννεφιάσει και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Από το μεσημέρι και ύστερα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν στην δυτική Ελλάδα ενώ αυτά θα επεκταθούν και στην βόρεια Ελλάδα πρώτα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ και στην Θράκη όμως εκεί τα φαινόμενα θα σταματήσουν πιο γρήγορα. Η δυτική Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει πολύ έντονες βροχές και καταιγίδες μέχρι και αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρα όπου και σταδιακά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα από την νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελ/νησο και το Αιγαίο δεν φαίνεται κάποια ουσιαστική αλλαγή πέρα από κάποιες νεφώσεις πιθανώς πιο πυκνές στα ηπειρωτικά. Το βορειοανατολικό Αιγαίο αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να έχει κάποιες βροχές μέτριας έντασης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. ενώ σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση έως και 5b. Όμως κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων φαινομένων δεν αποκλείονται ριπές ανέμων που θα αγγίξουν τα 7b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από αρχικά μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. που αργότερα θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση μέχρι 5b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 - 24 βαθμούς Κελσίου (το 24αρι ισχύει για την Θράκη η υπόλοιπη βόρειος Ελλάδα θα έχει μέγιστη περίπου 22 βαθμούς Κελσίου με πτώση μέχρι και 5 βαθμούς πιο κάτω κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων). Στην δυτική Ελλάδα από 11 - 21 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου), στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 - 26 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 - 28 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 - 27 βαθμούς Κελσίου.

Συνιστάται προσοχή στην δυτική Ελλάδα καθώς τα φαινόμενα φαίνεται πως θα είναι πολύ έντονα και δεν αποκλείονται πλυμμηρικά επεισόδια!!!