ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-22

Με σχετικά καλό καιρό αλλα και αρκετά συννεφιασμένο αναμένεται να ξεκινήσει η αυριανή ημέρα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να έχουμε κάποιες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας που δεν πρόκειται να δώσουν φαινόμενα παρά μόνο στα ορεινά (αν αυτα εκδηλωθούν θα είναι ασθενή) καθώς και στο κεντρικό Αιγαίο (επίσης ασθενή). Εξαίρεση αποτελεί από όλο αυτο η βορειοανατολική Ελλάδα. Εκεί λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία, πολύ βαριά συννεφιά η οποία θα δίνει αρχικά τις πρωινές ώρες βροχές αξιόλογης έντασης στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και στην Θράκη. Το ίδιο ακριβώς αναμένεται να συμβεί και στην δυτική Ελλάδα καθώς και εκεί το πρώτο μισό της ημέρας θα εκδηλώνονται κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες αλλά εκεί τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και πιο ασθενή (μόνο στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο πολύ νωρίς το πρωί πιθανώς θα έχουμε κάποιες πιο έντονες βροχές). Σταδιακά πάντως από το μεσημέρι και στην δυτική αλλά και στην βορειοανατολική Ελλάδα τα φαινόμενα θα τείνουν να εξασθενούν οπότε και το βράδυ πια θα έχουν σταματήσει παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. που σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενίσουν. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. Στα ηπειρωτικά θα πνέουν επίσης από νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως όμως όχι πάνω από 3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 - 14 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 5 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 7 - 16 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 - 16 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 18 βαθμούς Κελσίου.