ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

2019-07-27

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας ο καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια αλλά με πολύ έντονο κρύο. Στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά παράκτια τμήματα και χιονοπτώσεις στην Εύβοια >200μ. και στην ανατολική Στερεά >300μ. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά των νησιών, στην Κρήτη τα χιόνια το πρωί της Πέμπτης δεν αποκλείεται να κατέβουν μέχρι τα 400-500μ. και θα είναι πιθανώς ισχυρά.

Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 8-9b. ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 - 5 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από -5 - 9, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 - 8 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 - 8 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 - 10 βαθμούς Κελσίου.