ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 30/11/17

2019-07-27

Χωρισμένη στα δύο αναμένεται να είναι καιρικά η χώρα μας αύριο ημέρα Πέμπτη. Από την μία θα έχουμε την ανατολική και νότια χώρα και συγκεκριμένα στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα την Πελ/νήσο (εκτός από τα βορειοδυτικά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος), τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου γενικά θα έχουμε καλό καιρό με λίγες νεφώσεις πάντως να κάνουν αισθητή την παρουσία τους χωρίς όμως να δίνουν το οποιοδήποτε φαινόμενο. Από την άλλη όμως αρχικά τις πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα έχουν την τάση να εντείνονται ολοένα και περισσότερο στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα. Προς το μεσημέρι πάντως τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην βόρεια χώρα με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ στα υπόλοιπα δυτικά και κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα θα εκδηλώνονται έως και το τέλος της ημέρας πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις οπότε και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα (ιδιαίτερα στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο).

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7b. ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 6-7b.

Η θερμοκρασία σε άνοδο στην βόρεια χώρα θα κυμανθεί από 3 - 15 βαθμούς, στην δυτική χώρα από 7 - 15 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 - 20 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 - 17 βαθμούς Κελσίου.