ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-23

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα αν και το πρώτο μισό της ημέρας σχεδόν ολόκληρη η χώρα θα καλύπτεται από νεφώσεις, αυτές αναμένεται αρχικά να είναι πιο πυκνές στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα όπου και θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς έως και μέτριας έντασεις βροχοπτώσεις κατά περιόδους. Κάποιες πιο πυκνές νεφώσεις αναμένεται αρχικά να έχουμε και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα όπου και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης εκδήλωσης ασθενούς έως και μέτριας έντασης βροχής. Από κει και πέρα κάποιες βροχές μέτριας έντασης αναμένεται να εκδηλωθούν το μεσημέρι και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στην βόρεια, την κεντρική και την νότια ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και πάλι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά. Προς το απόγευμα πάντως αναμένεται μια σοβαρή κακοκαιρία από τα δυτικά που πολύ γρήγορα θα επηρεάσει και την βόρεια Ελλάδα και μέχρι το απόγευμα έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες αναμένεται σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα ενώ έντονες βροχές αναμένονται και στην βόρεια Ελλάδα με πιθανή την εκδήλωση καταιγίδας. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις νυχτερινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές από το μεσημέρι και μετά δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο πέρα από κάποιες πιθανές ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα ενώ καθόλου φαινόμενα δεν αναμένονται στο Αιγαίο (εκτός από τις πρώτες πρωινές ώρες όπου δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές που γρήγορα όμως θα σταματήσουν).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 6-7b. με τάση πάντως εξασθένισης μέσα στην ημέρα ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. και πιθανώς τοπικά 6b. Στην ηπειρωτική χώρα οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 2-3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 4 - 18 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 8 - 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 - 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 - 20 και πιθανώς και 21 βαθμούς Κελσίου.