ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-27

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο σε ολόκληρη την χώρα με τα φαινόμενα να έχουν παρουσιάσει γενικότερη παύση. Έτσι λοιπόν για αύριο περιμένουμε η ημέρα να ξεκινήσει αρκετά καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του στην βόρεια και κεντρική χώρα αλλά από τα κεντρικά και νοτιότερα τμήματα κυρίως ηπειρωτικά, θα έχουμε συννεφιασμένο καιρό χωρίς ωστόσο να εκδηλώνονται φαινόμενα. Σταδιακά προς το μεσημέρι ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του και σε αυτές τις περιοχές αλλά θα έχουμε και διαστήματα με νεφελώδη ουρανό. Το απόγευμα και κυρίως νωρίς το βράδυ αναμένεται μια επιδείνωση του καιρού στα δυτικά και συγκεκρίμενα μόνο στο κεντρικό Ιόνιο, την βορειοδυτική Πελ/νησο και την δυτική Στερεά Ελλάδα. Εκεί, εκείνο το χρονικό διάστημα δεν αποκλείεται να έχουμε βροχές και καταιγίδες αλλά για μικρό χρονικό διάστημα καθώς και πάλι ακολουθεί πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Το Αιγαίο και η Κρήτη επίσης δεν φαίνεται να έχουν φαινόμενα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 6-7b. που σταδιακά θα εξασθενούν και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 5-6b. που και εκεί σταδιακά θα εξασθενούν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά πτώση ως προς τις ελάχιστες. Έτσι λοιπόν στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 - 17 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 6 - 19 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 - 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 - 20 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 - 22 βαθμούς Κελσίου.