ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-24

Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο στην χώρα μας και ιδιαίτερα στις περιοχές που δέχτηκαν και δέχονται πολλά φαινόμενα. Έτσι λοιπόν η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες μόνο νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα υπολλείμματα της κακοκαιρίας που περνάει και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Εξαίρεση θα αποτελέσει η βορειοανατολική Ελλάδα και κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Θράκης (Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη) τις πρωινές ώρες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κάποιες βροχές μέτριας έντασης με μικρή πιθανότητα εμφάνισης καταιγίδας ενώ τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Γρήγορα όμως προς το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αίθριος καιρός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με λίγες αραιές νεφώσεις προς το απόγευμα να κάνουν την εμφάνισή τους στα κεντρικά ηπειρωτικά άνευ όμως σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 και πιθανώς νωρίς το πρωί 5b. ενώ στο Αιγαίο από αρχικά δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. που αργότερα θα στραφούν σε βόρειες και θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 - 21 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 11 - 23 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 - 28 και πιθανώς 29 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 - 30 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 - 29 βαθμούς Κελσίου.