ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/12/17

2019-07-27

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο στην χώρα από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Έτσι λοιπόν αν και η ημέρα θα ξεκινήσει σχετικά καλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, γρήγορα τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και σταδιακά θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μέχρι το βράδυ θα επηρεάζεται ολόκληρη η δυτική χώρα, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα δυτικότερα της Θεσσαλίας. Κάποιες μπόρες δεν αποκλείεται επίσης να εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (εκεί προς τα μεσάνυχτα και αργότερα τα φαινόμενα θα γενικευτούν και πρόσκαιρα θα ενταθούν), καθώς επίσης και στην Κρήτη. Αργά την νύχτα του Σαββάτου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις αρκετά αξιόλογες αλλά πρόσκαιρες στα πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου και στην δυτική Μακεδονία (εκεί θα καταφέρει να χιονίσει έως και τα 500-600μ. σταδιακά).

ΝΔ άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά 4-5b. και σταδιακά το βράδυ 6-7b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 - 13 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 4 - 13 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 - 17 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 16 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά στην βορειοδυτική χώρα.