ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-03-17

2019-07-27

Με συννεφιά αναμένεται να ξεκινήσει ο καιρός την αυριανή ημέρα στην χώρα μας χωρίς όμως να λείπουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι αναμένεται μια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού καθώς η συννεφιά αυτή αναμένεται να πυκνώσει αρκετά έως πολύ και μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και σταδιακά την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα ιδιαίτερα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι έντονα αλλά δεν θα έχουν διάρκεια και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη βόρεια χώρα έως και την Θράκη (Η Θράκη αναμένεται να επιρεαστεί μετά τα μεσάνυχτα). Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κλείσει με ηλιοφάνεια και πολύ λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. που το βράδυ θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν περαιτέρω. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 4-5 και σταδιακά 6-7b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 - 18 βαθμούς (με σημαντική πτώση κατά την διάρκεια των φαινομένων αλλά πρόσκαιρη), στην δυτική χώρα από 6 - 15 βαθμούς Κελσίου,στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 - 20 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 - 17 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 - 18 βαθμούς Κελσίου.