ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-24

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας την αυριανή ημέρα κυρίως το δεύτερο μισό αυτής. Αρχικά όμως ο καιρός θα καταστεί για άλλη μια ημέρα άσχημος καθώς θα έχουμε συνέχεια στις βροχές και καταιγίδες αυτήν την φορά όμως στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά της Ηπείρου καθώς στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το πρωί και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά καλά με αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις πιο πυκνές στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας με πιθανές ασθενείς βροχές. Όμως όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι αυτές οι βροχές που θα επηρεάζουν την βορειοδυτική Ελλάδα θα επεκταθούν στο κεντρικό Ιόνιο, σε όλη την Ήπειρο, την βορειοδυτική Μακεδονία, πιθανώς την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελ/νησος και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρές. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο ανατολικό Αιγαίο (στα πολύ ανατολικά τμήματα κοντά με την Τουρκία), εκεί όμως τα φαινόμενα θα έχουν μικρή διάρκεια (υπό μορφή μπόρας). Σταδιακά πάντως από αργά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιώνεται στην βορειοδυτική χώρα και μέχρι και το βράδυ θα έχει βελτιωθεί σε ολόκληρη την χώρα με τα φαινόμενα αυτά το απόγευμα να μετατοπίζονται για λίγο και εξασθενημένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από αρχικά δυτικές διευθύνσεις που το δεύτερο μισό της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση που θα φτάνει τα 5b. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές κατά κύριο λόγο διευθύνσεις εντάσεως μέχρι και 5b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 - 23 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 14 - 22 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 - 27 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 - 27 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 - 29 και πιθανώς στην Ρόδο τους 30 βαθμούς Κελσίου.