ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-23

Εκ νέου βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο στην χώρα μας αν και το κρύο θα επιμείνει και την αυριανή ημέρα. Εδώ που τα λέμε πιο χειμωνιάτικος μας βγαίνει ο Μάρτιος παρά ο Φεβρουάριος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ρητό ''Μάρτης γδάρτης''. Τέλος πάντων, αν και αύριο θα ξεκινήσουμε με κάποια συννεφιά στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του Ιονίου (στο Αιγαίο αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια) δεν αναμένουμε κάποιο φαινόμενο πέρα από κάποιες πιθανές μπόρες κυρίως το μεσημέρι στο Ιόνιο αλλά κυρίως στην θάλασσα και θα έχουν πολύ μικρή διάρκεια. Κάποια πολύ ασθενή φαινόμενα αναμένουμε και στην βορειοδυτική Ελλάδα με ασθενές χιονόνερο και χιόνι >300μ. (Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά). Η υπόλοιπη χώρα θα έχει απλή συννεφιά η οποία σταδιακά θα διαλύεται μετά το μεσημέρι και τίποτα περισσότερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6b. ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα από μεταβλητές διευθύνσεις όχι πάνω από 3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 - 9 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 5 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 3 - 11 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 - 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 - 14 βαθμούς Κελσίου.