ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-26

Καλός αναμένεται να είναι αύριο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με εξαίρεση τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Εκεί στην αρχή της ημέρας θα έχουμε βαριά συννεφιά η οποία τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες θα καταφέρει να δώσει κάποια φαινόμενα ασθενής έντασης κυρίως στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο την Ήπειρο την δυτική και πιθανώς κεντρική Μακεδονία αλλά και την δυτική Πελ/νησο. Γρήγορα όμως μέσα στην ημέρα αυτά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. με τάση εξασθένισης. Στο Αιγαίο ο ισχυρός βοριάς που πνέει το τελευταίο χρονικό διάστημα θα πρέπει σταδιακά την αυριανή ημέρα να εξασθενίσει και να μην ξεπερνά τα 5 και το πολύ τα 6b.

Η θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά επίπεδα την νύχτα και νωρίς το πρωί, καθώς στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 9 - 20 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 - 20 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 - 18 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 - 21 βαθμούς Κελσίου.