ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-22

Γενικά σχετικά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την αυριανή ημέρα κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις μόνο άνευ σημασίας. Τώρα όσον αφορά την δυτική Ελλάδα ο καιρός αρχικά θα ξεκινήσει συννεφιασμένος με κάποια φαινόμενα ασθενής έως και μέτριας έντασης να εντοπίζονται στο κεντρικό Ιόνιο (Ζάκυνθος,Κεφαλλονιά) και στα παρακτια τμήματα της δυτικής κυρίως στερεάς Ελλάδας και της βορειοδυτικής Πελ/νήσου. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα πρέπει να έχουν επεκταθεί και λίγο ανατολικότερα και θα επηρεάζονται το κεντρικό Ίονιο και η δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και η βορειοδυτική και βόρεια Πελ/νησος (κυρίως στα ορεινα τμήματα για τις ηπειρωτικές περιοχές). Κάποια τοπικά φαινόμενα με την μορφή μπόρας θα έχουμε και στην βόρεια Ελλάδα με πιθανά κάποια αστραπόβροντα ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα Δωδεκάνησα (εκεί τα φαινόμενα φαίνεται πως θα έχουν μια αξιολογότερη ένταση).

Οι άνεμοι θα αρχίσουν σιγά σιγά να στρέφονται σε πιο δυτικούς βορειοδυτικούς εντάσεως 4-5b. στο Ιόνιο και 3-4b. στο Αιγαίο, ενώ στα ηπειρωτικά θα πνέουν γενικά μεταβλητοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Αυτό φυσικά θα έχει σαν αποτέλεσμα να διώξει την σκόνη και να καθαρίσει αρκετά την ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία φαίνεται πως επανέρχεται σε πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα. Συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 4 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 4 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 6 - 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 - 18 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 19 βαθμούς Κελσίου.