ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/12/17

2019-07-27

Αίθριος και κρύος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις στο κεντρικό Αιγαίο, τα ανατολικά της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας και την Κρήτη και θα δώσουν για λίγο ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά (>300μ. στην Εύβοια, >400μ. στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και >800μ. στην Κρήτη). Τα φαινόμενα θα είναι ανούσια και ταχύτατα μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια παντού. Ίσως στην Κρήτη τα φαινόμενα είναι ελαφρώς πιο αξιόλογα κυρίως μέχρι το μεσημέρι αλλά από κει και πέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Σταδιακή εξασθένιση των ΒΔ ανέμων σε Ιόνιο και Αιγαίο με ένταση γύρω στα 4-5b. Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα θα φτάσει η ένταση των ανέμων ακόμα και τα 8b.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση την νύχτα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -5 - 10 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από -4 - 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -5 - 11 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 - 10 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 - 9 βαθμούς Κελσίου.