ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-22

Άστατος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός την αυριανή ημέρα στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα είναι πιο πυκνή στο Ιόνιο (κυρίως το κεντρικό) στην δυτική Στερεά Ελλάδα, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, και στο ανατολικό Αιγαίο. Μέχρι και το μεσημέρι πάντως πυκνή συννεφιά θα έχουμε σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα κατά διαστήματα και τοπικά χωρίς φαινόμενα αρχικά ενώ δεν θα λείψουν και κάποια διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αρχικά το πρώτο μισό της ημέρας κάποιες βροχές θα εκδηλώνονται μόνο στην ανατολική Μακεδονία και την δυτική Θράκη, βροχές οι οποίες θα είναι αξιόλογης έντασης με πιθανά αστραπόβροντα. Μέσα στην ημέρα πάντως και κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένονται μπόρες, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες στην Εύβοια και στην βορειοανατολική Στερεά και αργότερα πιο εξασθενημένα στην βορειοανατολική Πελ/νησος. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να εξασθενίσουν τα φαινόμενα σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές και να εντοπίζονται στην δυτική Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο καθώς και στα Δωδεκάνησα όπου και θα έχουν αξιόλογη ένταση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. αλλά από το απόγευμα θα στρέφονται σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και θα έχουν τάση ενίσχυσης. Στα ηπειρωτικά θα έχουμε μεταβλητούς ανέμους εντάσεως 2-3b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική Ελλάδα από 6 - 16 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 6 - 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 - 19 βαθμούς Κελσίου, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 - 20 βαθμούς Κελσίου.