ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-24

Κακοκαιρία αναμένεται και την αυριανή ημέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά αυτής τις έντονες βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Έτσι λοιπόν η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ άσχημο καιρό στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα ήδη από τις πρώτες και όλας πρωινές ώρες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και πιθανώς κεντρική Μακεδονία (εκεί τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή όπως επίσης και στα δυτικά παράκτια της δυτικής Στερεάς Ελλάδας). Γρήγορα μέσα στο πρωί προς το μεσημέρι, αυτές οι βροχές θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την Θεσσαλία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με αξιόλογες βροχές και πιθανές καταιγίδες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι πλέον και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, την κεντρική και δυτική Πελ/νησο καθώς επίσης και την ανατολική Στερεά Ελλάδα (Αττικοβοιωτία). Πάντως τα πιο έντονα φαινόμενα μέχρι και εκείνο το χρονικό διάστημα θα επιμείνουν και πάλι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο με πιθανά πλυμμηρικά επεισόδια και χαλαζοπτώσεις. Όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα και κυρίως από νωρίς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην δυτική Ελλάδα αρκετά πιο εξασθενημένα καθώς επίσης και στην βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο με σταδιακή τάση εξασθένισης ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4b. και στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. 

 H θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 - 18 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 12 - 20 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 - 26 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 - 29 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 - 27 βαθμούς Κελσίου.