ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-23

Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο από πλευράς φαινομένων στην χώρα μας. Έτσι λοιπόν αν και θα ξεκινήσουμε με συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας (στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων θα έχουμε λιγότερες νεφώσεις), αυτή δεν αναμένεται να δώσει κάποιο φαινόμενο. Εξαίρεση αποτελεί η βορειοδυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία. Στο βόρειο Ιόνιο θα έχουμε βροχές μέτριας έντασης καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενούν ενώ στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή αλλά εκεί θα εκδηλώνονται και χιονοπτώσεις ασθενής έντασης (<800μ.) όπως και στην δυτική Μακεδονία όπου στα πεδινά αναμένεται χιονόνερο ενώ κάποιες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν έως ακόμα και τα 200μ. αλλά αυτό κυρίως τις πρωινές ώρες. Καθαρή χιονόπτωση αναμένεται να έχουμε πάνω από τα 350μ. Τα φαινόμενα θα σημειώνονται μέχρι και το τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο εκτός από την δυτική Πελ/νησο και κυρίως την περιοχή της Μεσσηνίας και το νότιο Ιόνιο όπου το μεσημέρι - απόγευμα δεν αποκλείονται κάποιες βροχές με την μορφή μπόρας αλλά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και θα έχουν πολύ μικρή διάρκεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο εντάσεως 3-4b. από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο εντάσεως 4-5b. και από μεταβλητές διευθύνσεις στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα εντάσεως 3-4b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και την αυριανή ημέρα σε χειμερινά επίπεδα και συγκεκριμένα στην βόρεια Ελλάδα από 0 - 9 βαθμούς Κελσίου ( το 9αρι πηγαίνει μόνο για την Θράκη καθώς στην υπόλοιπη Μακεδονία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και ειδικά στην δυτική Μακεδονία που η μέγιστη θα φτάσει το πολύ τους 4 βαθμούς Κελσίου), στην δυτική Ελλάδα από 6 - 14 βαθμούς Κελσίου (στην Ήπειρο έως 8 βαθμούς Κελσίου), στην κεντρική και νότια χώρα από 5 - 12 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 - 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ίδιες τιμές θα κυμένεται το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.