ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

2019-07-26

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός στην χώρα μας παρ'όλα αυτα δεν θα λείψουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Έτσι λοιπόν αύριο ο καιρός θα ξεκινήσει με συννεφία στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και ιδιαίτερα στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία όπου και δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί να σημειωθούν κάποιες βροχές ασθενής έως και μέτριας έντασης. Γρήγορα όμως μέχρι και λίγο πριν από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα ορεινά και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι και το τέλος της αυριανής ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5b. με τάση εξασθένισης ενώ στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 6-7 και πιθανώς τοπικά 8b.

Η θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 - 15 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 9 - 20 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 - 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 - 18 βαθμούς Κελσίου και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 - 21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι αρκετά χαμηλότερη ιδιαίτερα στο Αιγαίο αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων και η πραγματική αίσθηση μπορεί να κυμαίνεται κατά 3-4 βαθμούς κάτω από τις πραγματικές τιμές που βλέπετε.