ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

2019-07-22

Καλός αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός αύριο σε ολόκληρη την Ελλάδα με κάποιες νεφώσεις να εντοπίζονται στις δυτικότερες και ανατολικότερες περιοχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα στην βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο η συννεφιά θα έχει την τάση να πυκνώνει και το βράδυ δεν αποκλείονται κάποιες μπόρες με κάποια αστραπόβροντα στις περιοχές αυτές. Η βόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα επίσης δεν αποκλείεται να δεχθεί κάποιες μπόρες το μεσημεράκι αλλά για πολύ λίγο και κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καίρο και πιθανές λίγες νεφώσεις άνευ όμως σημασίας.

Ισχυρός αρχικά νοτίας στο Αιγαίο που θα φτάσει τα 6-7b. με τάση εξασθένισης ενώ στο Ιόνιο θα πνέει ένας νοτιοδυτικός σαφώς εξασθενημένος άνεμος με ένταση όχι πάνω απο 5b. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές κυρίως διευθύνσεις εντάσεως 3-4b.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 - 19 βαθμούς Κελσίου, στην δυτική χώρα από 6 - 19 βαθμούς Κελσίου, στην κεντρική και νότια χώρα από 9 - 22 και πιθανώς 23 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 - 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 - 21 βαθμούς Κελσίου.